Vďaka darcom majú trenčianski bezdomovci teplú večeru a čaj

03.02.2013 Trenčín

Trenčín 3. februára (TASR) – Trenčianski bezdomovci majú okrem strechy nad hlavou v nocľahárni na Nešporovej ulici k dispozícii zdarma aj teplú večeru a čaj. Podľa riaditeľa Sociálnych služieb mesta Trenčín Ladislava Pavlíka je to zásluhou dobrovoľníkov z Rádu maltézskych rytierov a ďalších darcov.

„Nocľaháreň ponúka ľuďom v núdzi strechu nad hlavou od 19.00 do 7.00 hodiny ráno. Budova sa zamyká o desiatej večer. K dispozícii je samostatná mužská a ženská časť s lôžkami so spoločným stravovacím priestorom, televízorom a základným kuchynským vybavením,“ uviedol Pavlík.

Ako dodal, súčasťou sú priestory na osobnú hygienu, automatická práčka, možné je bezplatne poskytnúť potrebné oblečenie. Ak chce človek v nocľahárni prespať, nesmie byť pod vplyvom alkoholu. Cena je 50 centov za noc. „V týchto dňoch tam prespáva asi 20 ľudí. Väčšina z nich príde sama. Často však do nocľahárne privezie premrznutého človeka hliadka mestskej polície,“ doplnil Pavlík s tým, že nocľaháreň zostane otvorená do konca marca, v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok aj dlhšie.
 

Vyberte región